Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، «لیلة الرغائب» شبی است که به فرموده امامان معصوم، خداوند بخشش و رحمت فراوانی را شامل حال بندگان می کند و دارای فضایل بسیاری است.

شبی که معبود آسمان ها و زمین بی حد و اندازه می بخشد و بندگان را بیش از هر زمانی مورد لطف و محبت خود قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کم لطفی بزرگی است اگر به تحریفات دامن بزنیم و شبی با چنین عظمت را شب آرزوها و شب خیال پردازی بنامیم.

چنین شبی می تواند نقطه ای برای باور رحمت و مهربانی غیر قابل وصف خداوند و رغبت و میل بنده ها برای ملاقات با خدا باشد.

*اعتقادات مشترک منشأ قرارهای دسته جمعی

انسان ها با هر مذهب و اندیشه ای که در جوامع مختلف زندگی می کنند، یک سری قرارهای دسته جمعی میان خود دارند. قرارهایی که از یک باور و اعتقاد مشترک نشأت می گیرند و در واقع مشارکت افراد با تفکرات و سبک زندگی متفاوت را میسر می سازند.
در اسلام به عنوان یک دین الهی قرارهای اجتماعی بسیاری برای مسلمانان وجود دارد. در این میان می توان به نماز جماعت، اعمال روزهای ویژه ای که از ارزش معنوی بالایی برخوردار هستند و همچنین ایام ولادت و شهادت اهل بیت علیه السلام اشاره کرد که باعث گردهمایی مسلمانان در ایام مختلف می شود.

*لیلة الرغائب یک قرار دسته جمعی

اولین شب جمعه از ماه رجب به «لیلة الرغائب» مشهور است و یکی از همان قرارهای دسته جمعی است.
مرتضی اسدی کارشناس امور مذهبی گفت: رغائب واژه ای عربی است که به دو گونه معنا می شود؛
۱- کار مورد رغبت و اقبال انسان
۲- پاداش و عطای فراوان
و چه زیبا می شود که به توصیه بزرگان، رغبت هایمان را در میل به سوی خدا متمرکز کنیم.

وی افزود: تعبیر لیلة الرغائب، در سال های اخیر مورد تحریف واقع شده و به عنوان«شب آرزوها» بر سر زبان ها افتاده است. در حالی که آرزو در زبان عربی با واژه «أَمل» شناخته شده و با «رغیبه» که ریشه کلمه «رغائب» است کاملا متفاوت است.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: چنین شبی به واسطه فضیلت بی شماری که دارد و اهل بیت علیه السلام نیز مسلمانان را به بهره مندی از آن فرا خوانده اند، می تواند بستر مشارکت و حضور مردم در امور مذهبی و تقویت معنویات در میان افراد را به دنبال داشته باشد.

*تقوای اجتماعی نتیجه دعا و مناجات

«لیلة الرغائب» شبی است که به فرموده امامان معصوم، خداوند بواسطه دعا و رغبت بندگان به سوی او، بخشش و رحمت فراوانی را شامل حال آن ها می کند و دارای فضایل بسیاری است.

مرتضی اسدی اظهار داشت: فلسفه دعا و مناجات که در دین مبین اسلام بر استمرار به آن تاکید فراوانی شده است، هیچگاه به معنی گوشه نشینی و انزوا نیست؛ بلکه مناجات با خدا و گفتگوی خالصانه با او باید به «تقوای اجتماعی» منتهی شود.

وی ادامه داد: به عبارتی تقوای اجتماعی را می توان در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد. فرد مسلمانی که در کنار انجام فرائض، به امور سایر همنوعان خود اهتمام می ورزد و در پی گره گشایی و حل مشکلات آن ها بر می آید از شناخت بیشتر و عمیق تری نسبت به خالق هستی برخوردار است.

این کارشناس مذهبی افزود: افرادی که در آیین های مذهبی و قرارهای دسته جمعی معنوی که به صورت صحیح به جا آورده میشوند حضور پیدا می کنند، از آرامش نسبی برتری برخوردار هستند؛ همانطور که در آیه ای از قرآن نیز خداوند با لحنی صریح و البته ملایم و مهربان می فرمایند: «ألا بِذِکْرِاللّٰه تَطْمَئِنَ الْقُلوب» انجام اموری که ما را به یاد خدا می اندازد، آرامش را برای خود ما بدنبال خواهد داشت.اسدی تصریح کرد: از طرفی دعا کردن باید به گونه ای باشد که فرد را به تکاپو بیندازد و به افزایش و ارتقاء تقوای اجتماعی کمک کند؛ تقویت تقوای اجتماعی منجر به سعادت و سازندگی و عاقبت بخیری افراد یک جامعه می شود و میزان همبستگی و مناسبت های عاطفی افراد را افزایش می دهد.

*دلبسته خدا باشید نه وابسته به دنیا

بندگان حقیقی با امید و توکل بر خدا روز و روزگار می گذرانند و دست اندازهای این راه پر پیچ و خم را به لطف و عنایت خالق پشت سر می گذارند.
نه با وابستگی به رنگ و لعاب ظاهری دنیا خود را به رنج می اندازند و نه به دلیل مشکلات گوناگون لذت بردن از موهبت های الهی را فراموش می‌کنند.
در واقع می توان گفت بندگان حقیقی علاوه بر تفکری که نسبت به سرانجام زندگی دارند، در لحظه زندگی می کنند و از زنده بودن خود لذت می برند. به عبارت روشن تر «بندگان حقیقی به زندگی و دار و ندار مادی وابسته نمی شوند بلکه تنها به آفریننده خود دل می بندند.»

امام علی علیه السلام می فرمایند: برای دنيای خـودت چنان عمل كن که گویا در دنيا تا ابد زندگی می‌کنی؛ و برای آخـرت خـودت چنان عمل كن که گویا همین فردا می‌میری.الهی در «لیلة الرغائب» تمام رغبت های ما را در حضور مهربان خودت خلاصه کن و آرامش بودنت را به لحظه لحظه زندگیمان سنجاق کن.خدایا ما را در آرزوهای دور و دراز دنیا اسیر مگردان.الهی در ماه رجب هر چه آنچه از خیر و برکت است بر زندگی مردمان سرزمینم سرازیر بگردان.

الهی شب و روزهای با فضیلت ماه رجب را واسطه رسیدن ما به سعادت و توفیق حضور در ماه شعبان و رمضان قرار بده.

گزارش از فرزانه فراهانی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۵۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!

نهضت ساخت و ساز و نوسازی به ویژه در بافت فرسوده در دولت سیزدهم جانی تازه به خود گرفت، این مهم در منطقه ۱۰ تهران که از بافتی قدیمی و فرسوده رنج می‌برد، ضرورتی انکارناپذیر است که البته نوسازی آن با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش ایرنا، نوسازی مسکن یکی از اولویت‌های مهم دولت سیزدهم است که از ابتدای کار با جدیت شروع و پیگیری شد؛ این مهم بویژه در کلانشهر تهران که با خطر وقوع زلزله روبروست با همتی دوچندان در حال انجام است.

شهرداری تهران دوشادوش دولت مردمی و در راستای سیاست‌های آن، نوسازی بویژه در بافت فرسوده را با اتخاذ بسته‌های تشویقی از اعطای تراکم بیشتر تا تسهیل و تخفیفات ویژه در صدور پروانه دنبال کرده است.

کاهش زمان صدور پروانه ساخت در این دوره مدیریت شهری علی الخصوص در بافت فرسوده و اعطای تراکم بیشتر در صورت تجمیع املاک هم در دستور کار قرار گرفته و به صورت کلی شاهد رونق گرفتن ساخت و ساز در این نزدیک سه سال دوره مدیریت شهری هستیم.

این بسته‌های تشویقی در حوزه تسهیلات و وام‌های اعطایی در بافت فرسوده تهران نمود بیشتری هم داشته و سیاست‌ها به شکلی بوده که سازندگان عمده برای ساخت و ساز رغبت بیشتری پیدا کنند.

شهرداری در برخی محله‌های قدیمی تهران از جمله نفرآباد خودش دست بکار شده و با ساخت مسکن و ایجاد زیرساخت‌های رفاهی، عزمی جدی برای نوسازی دارد و تا حدی توانسته مردم را با خود برای این امر مهم همراه کند بویژه اینکه یک طبقه اضافی تشویقی به سازنده داده می‌شود.

منطقه ۱۰ تهران هم از این قاعده مسثنی نیست و در راستای سیاست‌های ابلاغی و تشویقی برای نوسازی به ویژه در بافت فرسوده، آستین بالا زده، این موضوع زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که بدانیم این منطقه برغم وسعت کم خود یکی از پرتراکم ترین مناطق ۲۲ گانه پایتخت به لحاظ جمعیت است.

کوچه‌های باریک و تو در تو و عرض کم معابر در منطقه ۱۰ تهران موجب شده که اگر اتفاقی مثل زلزله یا بحران‌های احتمالی رخ دهد، کار امداد رسانی در این نقطه پایتخت با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.

در این راستا شهرداری منطقه سعی کرده با اعطای تراکم بیشتر و عقب نشینی خانه‌های جدید، عرض معابر را بیشتر کند تا در صورت وقوع بحران، امدادرسانی با سهولت بیشتری انجام شود.

شهردار منطقه ۱۰ تهران در این رابطه گفته است: پارسال برای ۲ هزار و ۸۱۴ واحد مسکونی پروانه نوسازی صادر شده که از این میزان ۲ هزار و ۱۸۳ واحد مسکونی در بافت فرسوده واقع شده است.

مهدی اخ‌الصنایع با اشاره به روند نوسازی بافت فرسوده در این منطقه ادامه داد: منطقه ۱۰ از نخستین مناطق دارای بافت فرسوده، ریزدانه و ناپایدار شهر تهران محسوب می‌شود که ۵۷ درصد از وسعت آن در بافت فرسوده قرار دارد.

او افزود: با توجه به رویکرد ویژه شهرداری تهران مبنی بر احیا، نوسازی بافت‌های فرسوده و بهبود و ارتقای خدمات و سرانه‌های محله‌ای، مدیریت شهری منطقه توانست با استفاده از تمهیدات اتخاذ شده، مشوق‌های نوسازی و تسهیل در روند صدور پروانه در سال ۱۴۰۲ رکورد صدور پروانه در بافت فرسوده شهر تهران در ۱۰ سال گذشته را رقم بزند.

شهردار منطقه ۱۰ با اشاره به ۹ مورد از گام‌های اساسی صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ با هدف تسریع در امور صدور پروانه تاکید کرد: تعیین تکلیف تعریض شاخه جنوب‌شرقی بزرگراه یادگار امام (ره) پس از ۱۴ سال بلاتکلیفی، پیشرفت ۷۵ درصدی تغییر پهنه خیابان آذربایجان از S به M و پیشرفت ۵۰ درصدی تغییر پهنه محله بریانک و دستغیب به منظور تشویق و ترغیب شهروندان به نوسازی، پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه کاهش عرض خیابان کمیل و اعطای تسهیلات طبقه چهارم به ۲۵۰ پلاک در ۶۰ درصد معابر از جمله اقدامات شاخص مدیریت شهری منطقه ۱۰ در سال گذشته است.

اخ‌الصنایع ادامه داد: مدیریت شهری منطقه ۱۰ سال گذشته، در حوزه صیانت از آرای کمیسیون ماده ۱۰۰و نظارت بر کنترل و ساخت و سازهای غیرمجاز با اجرای ۹۲ درصد از آرا، موفق به کسب رتبه دوم در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران شد.

او بیان کرد: سال گذشته حدود ۶۵۱ پروانه ساختمانی صادر شد که از این میزان ۴۹۶ پروانه صادره در بافت فرسوده واقع شده است.

اخ‌الصنایع افزود: به منظور مشارکت در طرح جهادی قرارگاه مسکن با استفاده از ظرفیت اراضی ناکارآمد و ذخیره توسعه شهری اقدام به شناسایی ۴۳ پروژه املاک بزرگ مقیاس با هدف احداث یک هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در سال ۱۴۰۳ کرده است.

او اظهار امیدواری کرد: روند نوسازی به ویژه در بافت فرسوده و توسعه زیرساخت‌های لازم در سال جاری با قدرت و شتاب بیشتری پیگیری شود.

منطقه ۱۰ شهرداری تهران از شمال به خیابان آزادی منطقه۲، از جنوب به خیابان قزوین منطقه ۱۷، از شرق به بزرگراه نواب صفوی منطقه ۱۱ و از غرب به خیابان شهیدان، بزرگراه یادگار امام، خیابان هرمزان و خیابان امامزاده عبدالله منطقه ۹ محدود می‌شود

از مهم‌ترین خیابان‌های این منطقه خیابان جیحون، خوش، قصر الدشت، کارون و رودکی (سلسبیل) و خیابان جمهوری اسلامی و خیابان سینا (محبوب مجاز) می‌توان اشاره کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • درخواست الجزایر برای نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • درخواست الجزایر برای برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل
  • زشت است جمعیتی در یک صنف مقدس(پزشکان) با عادی انگاری، دسته جمعی مجلس گناه برپا کنند | باید با عاملان عادی انگاری مجالس گناه قاطعانه برخورد شود
  • خیزش دانشجویان در آمریکا مقامات این کشور را رسوا کرد
  • جغرافیای لایک‌ها و دیس لایک‌ها
  • درخواست روسیه برای تحقیق درباره گورهای دسته جمعی در غزه
  • روسیه تحقیقات درباره گور‌های جمعی غزه را خواستار شد
  • روسیه تحقیقات درباره گورهای جمعی غزه را خواستار شد
  • تاکید روسیه بر لزوم عضویت فلسطین در سازمان ملل