Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص بهترین زمان برای برآورده شدن دعا گفت: شب قدر از شب‌های با عظمت است.  ما در آیات و روایات روز‌ها، شب‌ها، ساعت‌ها و ماه‌های برگزیده‌ای داریم که نسبت به زمان‌های دیگر بالاتر هستند؛ مانند شب‌های جمعه که دستور خواندن نماز استغاثه به حضرت ولی عصر (عج) در این روز وارد شده است؛ قبل از اذان ظهر و هنگام غروب روز جمعه از زمان‌های استجابت دعاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین روز‌هایی مانند عید غدیر و فطر از روز‌های برگزیده هستند. برگزیده بدین معنا که اگر دستی به سوی خدا در این زمان‌ها بلند شود، بی اجابت بر نمی‌گردد. شب‌های قدر هم از جمله وعده‌های الهی به استجابت دعا هستند.

دعا به چه معناست؟

وی افزود: در شب قدر بالاترین عملی که می‌توانیم انجام دهیم، دعا کردن است. مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می‌فرماید: «دعا عمل و صدایی است که از انسان شنیده می‌شود و به واسطه آن خدا به انسان توجه می‌کند.» اصل در دعا متوجه کردن خدا به خود است. چرا در شب‌های قدر می‌گویند بیدار باشید؟ چون به واسطه بیدار بودن به ویژه در شب‌های قدر خدا به انسان توجه می‌کند. ما در ماه رمضان روز‌ها روزه می‌گیریم و شب ها به خصوص در شب های قدر به ائمه متوسل می‌شویم، قرآن می‌خوانیم و اعمال و عبادت‌ها را انجام می‌دهیم. همه این کار‌ها به خاطر این است که خدا به انسان توجه کند، پس باید با رفتن در خانه اهل بیت (ع) بیشتر نظر خدا را به خود جلب کنیم؛ چرا در اعمال شب قدر زیارت اباعبدالله الحسین (ع) وارد شده است؟ در جواب باید گفت به همین جهت است که خدا به خاطر اباعبدالله (ع) نظر خاص به بندگان می‌کند.

بیشتر بخوانید : چرا خداوند برای بازگشت بندگان لحظه شماری می‌کند؟ + فیلم

آداب دعا کردن

این کارشناس مذهبی بر اساس روایات در خصوص آداب دعا کردن، گفت: اول؛ باید در دعا ادب را رعایت کرد، ببینید با چه کسی دارید حرف می‌زنید؟ با کسی که هر چیزی در دستان قدرتمند اوست. دوم؛ چگونه خدا را بخوانیم؟ به هر صورتی که می‌توانید خدا را صدا کنید، می‌توانیم در دعا کردن از مناجات‌های اهل بیت (ع) و ادعیه کمک بگیریم، اگر دسترسی نداریم با هر ادبیاتی که می‌توانیم خداوند را صدا کنیم. سوم؛ خدا را برای چه میخوانی؟ در جواب باید گفت: برای همه چیز حتی نمک سفره‌مان را هم از خدا بخواهیم، اگر عزت می‌خواهیم در دست خداوند است، قدرت می‌خواهیم؛ علم می‌خواهیم همه چیز در دستان قدرتمند او است. در نتیجه شب قدر شب دعا کردن است؛ شبی است که باید صورت را بر زمین گذاشت با هر زبانی از خداوند در خواست کمک کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی شب قدر ؛ شب دعا و در خواست از معبود

حجت الاسلام مومنی گفت: در قرآن حدود ۲۰ آیه وجود دارد که ما را امر به درخواست از خدا و دعا کرده است و همچنین در روایت آمده است؛ اگر می‌خواهید دعای شما در سختی برآورده شود در زمانی که گرفتار نیستید دعا کنید. در بعضی روایات دیگر هم بیان شده است، به گونه‌ای دعا کنید مثل این که دعا پشت در است.

وی افزود: تمام هم و غم شیطان این است که ما را از وادی شکر به وادی ناشکری سوق دهد و ناامیدی در دل ما به وجود بیاورد. در کتاب نهج‌الدعا جلد ۱ آمده است: اگر خدا می‌خواست دعای بنده اش را مستجاب نکند، اصلا اجازه دعا کردن به او نمی‌داد؛ پس این‌که من دست دعا به سوی خدا دراز کردم این اجازه را خداوند به ما داده است و باید با انگیزه، نشاط و یقین، دعا کنیم.

بیشتر بخوانیم :  چگونه توفیق عبادت بیشتر در ماه رمضان را پیدا کنیم؟ + فیلم

دلایل استجابت نشدن دعا

در انتها حجت الاسلام مومنی در خصوص دلایل مستجاب نشدن دعا توضیحاتی ارائه داد.

در روایت از اهل بیت (ع) وارد شده است از دلایلی که دعای ما اجابت نمی‌شود، می‌تواند به این موارد اشاره کرد:
۱) زمانی حوائج مهمترین داریم خودمان حواسمان نیست پس هنگامی که کار را به خدا واگذار کردیم، به بهترین وجه برای‌مان مقدر می‌کند.

۲) بلایی به واسطه دعایی که کردیم از ما برداشته می‌شود.

۳) مصلحت ما به برآورده شدن دعا نیست.

۴) اگر دعا مستجاب نمی‌شود به این دلیل است که خداوند آن را ذخیره برای آخرت ما کرده است. در روایتی داریم از در روز قیامت برخی بندگان می‌گویند:‌ای کاش هیچ کدام از دعاهایمان در دنیا به اجابت نمی‌رسید که به نعمت‌های بیشتری در قیامت می‌رسیدیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماه رمضان رمضان 99 شب های قدر شب های قدر دعا کردن روز ها شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل کاهش نرخ باروری در کشور

 علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود از همان سال‌ها هشدارهای رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. درسال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

وی در ادامه گفت:، اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند می شود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم.

جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند. 

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاهای اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • جام جهانی از داوری ایران گرفته شد
  • اجرا نشدن کامل طرح مسکن ملی و جوانی جمعیت در سبزوار
  • جشن برآورده شدن آرزو‌های ایتام و محسنین در بهشهر
  • دریافت نشدن خسارت از بارندگی‌های اخیر در خوزستان
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • حسن رنگرز: دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو؟ انتظارات را برآورده نکردند
  • دلایل دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو/ انتظارات را برآورده نکردند
  • واکنش عجیب هاشمی نسب به فحاشی هواداران حریف در تبریز ؛ اگر طرفداران تراکتور بودند ...
  • تفکیک نشدن زباله منجر به مصدوم شدن پاکبان شهرداری یزد شد
  • علت تخلیه نشدن آب و نشتی ماشین لباسشویی